Πολιτική Απορρήτου Δεδομένων

Προστασία προσωπικών δεδομένων & συναλλαγών

Εισαγωγή
H Εταιρία με  επωνυμία «ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε», είναι η ιδιοκτήτρια του παρόντος ισότοπου και στο εξής θα αναφέρεται ως «η Εταιρία» ή «ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε». Οι χρήστες ή επισκέπτες της ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε αναφέρονται ως «ο Πελάτης», ασχέτως αν προβούν σε παραγγελίες προϊόντων από την Εταιρία μας. Η παρούσα δήλωση εχεμύθειας αφορά στους πελάτες που εξυπηρετεί η Εταιρία αλλά και στους απλούς επισκέπτες των ιστοχώρων της.

Συλλογή και αποθήκευση δεδομένων

Η ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ ΟΕ τηρεί με απόλυτη αυστηρότητα συγκεκριμένη πολιτική ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της Πολιτικής Επεξεργασίας Δεδομένων και Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Η ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε λαμβάνει όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών του Πελάτη και για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων που έχει δηλώσει. Η ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε δεν εγγυάται την ασφάλεια δεδομένων που μεταδίδονται μέσω δικτύων, στο βαθμό που η προστασία αυτών δεν επιτυγχάνεται με τη λήψη πρόσφορων μέτρων ασφάλειας που επιβάλλονται από το σχετικό θεσμικό η/και κανονιστικό πλαίσιο.

Αντικειμενικός σκοπός της πολιτικής διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών είναι η δημιουργία ενός πλαισίου προστασίας των δεδομένων επικοινωνίας. H συνεχής εφαρμογή της εν λόγω πολιτικής αποτελεί κριτήριο ακεραιότητας για την ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε,  αφενός σε ότι αφορά την ασφαλή παροχή των υπηρεσιών προς τους πελάτες μας, αλλά και ως προς το προσωπικό της εταιρείας, η ακεραιότητα του οποίου είναι αναμφισβήτητη.

Η Πολιτική Ασφάλειας της ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε, έχει ως γνώμονα τις σχετικές διατάξεις τόσο του Εθνικού Δικαίου περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων και περί διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ενδεικτικά αναφέρουμε τον Ν. 2472/1997 περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τον Ν. 3471/2006 για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, όπως ισχύουν σήμερα, τους Κανονισμούς Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών της Α.Δ.Α.Ε. όπως έχουν δημοσιευτεί στα ΦΕΚ 87 & 88/26-1-2005 και ισχύουν, καθώς και το Π.Δ. 47/2005), όσο και τις σχετικές διατάξεις του Κοινοτικού Δικαίου. Τα σχετικά κείμενα είναι δημοσίως διαθέσιμα και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των αρμόδιων εποπτικών/ελεγκτικών Αρχών, ήτοι της Αρχής Προστασίας Δεδομένων (ΑΠΔΠΧ, www.dpa.gr), της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (Α.Δ.Α.Ε., www.adae.gr) και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ., www.eett.gr). Σε κάθε περίπτωση, η πολιτική διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών της εταιρείας μας διαμορφώνεται βάσει των ως άνω διατάξεων, και αναπροσαρμόζεται σε περιοδική βάση, ανάλογα με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της ισχύουσας νομοθεσίας.

Οι επισκέπτες καθώς και τα εγγεγραμμένα μέλη του δικτυακού τόπου stefanilaser.gr, με την επιφύλαξη των διατάξεων:

του ελληνικού δικαίου (Ν. 2472/1999 «περί προστασίας προσωπικών δεδομένων» ως ισχύει, του Ν. 2774/1999 «περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στον τηλεπικοινωνιακό τομέα», του Ν. 2472/1997 όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π.Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρ.8 του Ν. 2819/2000).
και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ),
συμφωνούν και αποδέχονται τα ακόλουθα:

Η ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε , στα πλαίσια λειτουργίας του δικτυακού της τόπου stefanilaser.gr δηλώνει ρητώς ότι τα δεδομένα οιασδήποτε μορφής, τα οποία συλλέγονται μέσα από τον παρόντα δικτυακό τόπο θεωρούνται απολύτως εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να πωληθούν, ενοικιασθούν, μεταβιβασθούν ή γνωστοποιηθούν σε οποιοδήποτε τρίτο μέρος και για οποιονδήποτε λόγο, πλην δικαστικής ή εισαγγελικής παρέμβασης.

Η ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε δύναται να διατηρεί σε αρχείο και να επεξεργάζεται τυχόν προσωπικά δεδομένα που θα έρθουν σε γνώση της με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση των εργασιών της. Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή ο χρήστης διατηρεί το δικαίωμα ενημέρωσης ή και αντίρρησης στην περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων αυτών, βάσει του άρθρου 13 του νόμου 2472/97.

Ειδικότερα, με σκοπό την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, τα προσωπικά δεδομένα που τυγχάνουν επεξεργασίας από την ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε συνίστανται κυρίως στα απαιτούμενα στοιχεία για την ασφαλή και αποτελεσματική διενέργεια των σχετικών συναλλακτικών σχέσεων. Σκοποί της επεξεργασίας είναι η λειτουργική και μηχανογραφική εξυπηρέτηση της συναλλακτικής σχέσης με τους λήπτες των υπηρεσιών. Η ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ως άνω στοιχεία για τη δημιουργία συγκεντρωτικών εκθέσεων ή στατιστικών, με την προϋπόθεση ότι τέτοιες εκθέσεις δεν θα περιέχουν αναγνωρίσιμα προσωπικά δεδομένα.

Ο σχεδιασμός της προστασίας των δεδομένων αφορά την συλλογή των δεδομένων από τους πελάτες, την αποθήκευση των δεδομένων, την μετάδοση των δεδομένων που ζητούνται από τους πελάτες αλλά και την διαχείριση των δεδομένων από τους υπαλλήλους της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και μόνο υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από την Πολιτική Ασφάλειας της εταιρείας.

Διευκρινίζεται ότι η ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε δεν διαθέτει δημόσια προσβάσιμο κατάλογο ηλεκτρονικών διευθύνσεων των πελατών της. Ως εκ τούτου, τα τυχόν προσωπικά δεδομένα (π.χ ονόματα πρόσβασης, κλπ) που εμφανίζονται οπουδήποτε στις σελίδες του stefanilaser.gr και τις υπηρεσίες του website της ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε  προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις του Ν. 2472/97 σχετικά με την προστασία από επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά. Η ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε ενεργεί σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και στοχεύει στην καλύτερη εφαρμογή της ορθής πρακτικής σε ότι αφορά το Internet. Τα προσωπικά στοιχεία τηρούνται με ασφάλεια για όσο χρονικό διάστημα ο Πελάτης είναι εγγεγραμμένος στην ιστοσελίδα της  ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε και διαγράφονται μετά την με οποιοδήποτε τρόπο λήξη της συναλλακτικής σχέσης με την ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε, εφ΄όσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από τον πελάτη.

Αν κάποιος επισκέπτης/χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του παρόντος δικτυακού τόπου και να διαγράψει το λογαριασμό που διατηρεί μαζί μας.

Δεν απαιτείται ο επισκέπτης να υποβάλει στον παρόντα δικτυακό τόπο προσωπικά στοιχεία για να τον χρησιμοποιήσει. Κατ” εξαίρεσιν ζητούνται προσωπικά στοιχεία κατά την περίπτωση που ο επισκέπτης επιθυμεί την απόκτηση των εταιρικών προϊόντων καθώς και κατά την περίπτωση που ο επισκέπτης επιθυμεί να λάβει μέρος σε κάποια από τις ενημερώσεις (πχ newsletter), εκδηλώσεις ή δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στον παρόντα δικτυακό τόπο.

Κατά την εγγραφή του χρήστη στην ιστοσελίδα θα του ζητηθεί να δηλώσει τα εξής στοιχεία: ονοματεπώνυμο, επωνυμία εταιρίας (αν εκπροσωπεί νομικό πρόσωπο), επαγγελματική δραστηριότητα (αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας ή αν εκπροσωπεί νομικό πρόσωπο), ΑΦΜ και ΔΟΥ, διεύθυνση, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας/e-mail address), προκειμένου να τιμολογηθούν και αποσταλούν τα προϊόντα τα οποία επιθυμεί να αγοράσει αλλά και για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του ώστε να ενημερώνεται για τα προϊόντα και για την κατάσταση του λογαριασμού και των παραγγελιών του. Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται στην ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτή, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της μεταξύ τους συναλλακτικής σχέσης.

Όταν ο Πελάτης στέλνει στην ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε  ένα ερώτημα ή αίτημα μέσω διαδικτύου (email ή φόρμα επικοινωνίας στο stefanilaser.gr), η όποια πληροφορία της παρέχει, χρησιμοποιείται από την Εταιρία για να απαντήσει ηλεκτρονικά στην ερώτησή του. Η ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε  θεωρεί απόρρητα τα αιτήματα που συμπληρώνουν οι πελάτες της και την ηλεκτρονική αλληλογραφία που στέλνουν διαμέσω των υπηρεσιών της. Η ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε δε μεταβιβάζει το περιεχόμενο αυτών παρά μόνο στον άμεσα ενδιαφερόμενο αποδέκτη και στον νόμο, εφόσον αυτό της ζητηθεί ή στην περίπτωση που το περιεχόμενο του μηνύματος θεωρηθεί ότι την θίγει ή συνδέεται με παράνομες ενέργειες.

Τέτοια ενέργεια είναι απαραίτητη προκειμένου:

να προστατεύονται τα δικαιώματα, η περιουσία και η ασφάλεια της Εταιρίας και των Πελατών της να προστατευθεί ενάντια στην κακή ή στην μη εξουσιοδοτημένη χρήση των sites της ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε . Παρ” όλα αυτά, εάν κάποιος Πελάτης δηλώσει ψευδή ηλεκτρονική διεύθυνση ή προσπαθήσει να πάρει τη θέση κάποιου άλλου όταν στέλνει πληροφορίες online, όλες οι πληροφορίες θα αποτελούν μέρος οποιασδήποτε νόμιμης έρευνας τυχόν διαταχθεί.

Κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε επίσκεψης χρήστη στο site της ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε , οι σελίδες τις οποίες βλέπει, μαζί με τα cookies που τυχόν περιέχουν, «φορτώνονται» (κατεβαίνουν) στον Υπολογιστή του. Τα cookies είναι αρχεία κειμένου (text files) μέσω των οποίων ο server της ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε  αναγνωρίζει τον υπολογιστή του χρήστη. Τα cookies καταγράφουν μόνο τις περιοχές του site που ο εν λόγω υπολογιστής έχει επισκεφθεί και για πόσο χρονικό διάστημα. Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να ρυθμίσει τον υπολογιστή του ώστε να αποδέχεται την ύπαρξη των cookies, να ειδοποιείται όταν εκδίδεται ένα cookie ή να απορρίπτει την εγκατάσταση των cookies. Σε περίπτωση που ο χρήστης έχει ρυθμίσει τον περιηγητή του (browser: Firefox, Chrome, Opera, Safari κτλ) να απορρίπτει τα cookies, μπορεί να περιηγηθεί στο site της ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε  ανώνυμα, μέχρι τη στιγμή που θα εγγραφεί σε κάποια από τις υπηρεσίες της οπότε και είναι απαραίτητη η αποδοχή τους.

Ασφάλεια/Απόρρητο Συναλλαγών – Κρυπτογράφηση δεδομένων

Η ασφάλεια του προγραμματιστικού κώδικα που χρησιμοποιεί η εταιρία στις ιστοσελίδες της και η χρήση του SSL, εξασφαλίζoυν τη φερεγγυότητα και την αποδεδειγμένα υψηλή ποιότητα υπηρεσιών της ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε  αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζει και τους πελάτες της, οι οποίοι μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους ONLINE με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και εγγύηση.

Τα δεδομένα των πελατών της ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε διακινούνται με ισχυρή κρυπτογράφηση και δεν είναι προσβάσιμα από κανένα κακόβουλο χρήστη, δεδομένου ότι ο χρήστης χρησιμοποιεί ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης και τους αποθηκεύει σε ασφαλή τοποθεσία. Περισσότερα για την ασφάλεια των συναλλαγών στους ιστότοπους της Εταιρίας.

Για χρήστες κάτω των 18 ετών θεωρείται δεδομένη η εκ των προτέρων εξασφάλιση της συγκατάθεσης των γονέων/κηδεμόνων σε κάθε περίπτωση δήλωσης προσωπικών στοιχείων στα websites της ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε.

Η ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής της παρούσας πολιτικής δεδομένων, πάντα σύμφωνα με τους Νόμους και το Ελληνικό Δίκαιο.

 

Υπεύθυνο τμήμα για την προστασία πληροφοριών και δεδομένων του δικτυακού τόπου stefanilaser.gr κατά το νόμο 2472/97 είναι η ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΑΝΗ Ο.Ε, Δαμβέργη 26, 12131, Περιστέρι..